Европейските избори са изключително важни за партията. България заслужава да бъде

...
Европейските избори са изключително важни за партията. България заслужава да бъде
Коментари Харесай

БСП избира новия си председател през октомври

" Европейските избори са извънредно значими за партията. България заслужава да бъде пълновръстен, равнопоставен член на Европейския съюз. В Европейския парламент би трябвало да отидат хора, които са проевропейски настроени, само че ще пазят българския суверенитет и българския народен интерес ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на партията, с което бе даден старт на подготовката за изборите за Европейски парламент през юни.

Тя посочи, че тази година за Българска социалистическа партия ще има и цялостен цикъл от избори вътре в организацията – ще се избират нови управления от съществени партийни организации, общински ръководители, регионални ръководители, делегати на Конгреса и други.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че от февруари стартират събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати. През март ще има конференции, на които да бъдат прегледани номинациите и да бъдат утвърдени, както и изпратени до Националния съвет, който ще заседава през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите. 

Веднага след евровота, през юли, стартира пъпният цикъл от вътрешни избори, който ще продължи до септември, а през октомври социалистите ще си изберат нов водач. През ноември пък ще има конгрес, когато новоизбраният ръководител ще встъпи в служба.

„ Смятаме, че сега ни ръководи едно от най-антиевропейските държавни управления, които сме имали. Фактите го потвърждават. Със единодушието си да бъдем признати отчасти в Шенген, единствено по въздух и вода, те подцениха и унищожиха напъните на доста държавни управления и партии преди тях, сложиха България в унизителното състояние да приема подхвърлени трохи. Страната ни отдава заслужава и е изпълнила всички критерии, с цел да бъде пълновръстен член ”, посочи Корнелия Нинова. 

Тя дефинира като цялостен неуспех политиката на актуалното държавно управление по повод приемането на България в Шенген.

„ Днес научихме, че може и да не влезем в еврозоната от 1 януари 2025 година, а от юли или може би някъде по-нататък. Тоест и тези цели са пред неуспех. Да не забравяме, че по време на това ръководство бяхме вкарани в черен лист за пране на пари ”, съобщи още Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР